maanantai 20. helmikuuta 2017

Taidekerho Sotku leikkipuisto Jakomäessä

                                          Jakomäki 50 v. teoskokonaisuus Jakomäen kirjastossa

TAIDEKERHO SOTKU leikkipuisto Jakomäen lapsille

on kokoontunut leikkipuisto Jakomäen askarteluhuoneessa aina torstaisin. Tämän vuoden puolella toiminta on suunnattu lähinnä koulun eka -ja tokaluokkalaisille, jotka tulevat puistoon koulun jälkeen välipalalle, tekemään läksyjä ja osallistumaan puiston omaan toimintaan. Lila järjestämä taidekerho Sotku tukee puiston iltapäivätoimintaa tarjoamalla lapsille taidetoimintaa. Myös pienemmille lapset ovat käyneet taidekerho Sotkussa maalaamassa pari kertaa, lisänä puiston omaan aamupäiväkerhotoimintaan.

Sotku on ilmainen ja tarkoitettu kaikille leksun lapsille.  Sotku on auki klo 13- 16 ja se toimii nonstop - työpajan tavoin. Pöydän ääreen mahtuu neljä lasta kerrallaan ja kun yksi lähtee niin vapautuu tila uudelle osallistujalle. Osallistujia on ollut keskimäärin yhteensä 14 lasta iltapäivisin. 

Sotkun periaate on se, että täällä saa sotkea! Lapsien mukaan kotona ei saa maalata koska tulee sotkua,  joten Sotku tarjoaa siihen mahdollisuuden.Sotku toimii yhteisen leikin tavoin. Kaikki lapset pukevat päälleen " taiteilijatakin" ( vanhan lääkäritakin)  ja pöytä on verhottu muoviliinalla. Sotkussa kaikki pienet taiteilijat saavat itselleen oman paletin, värejä saa sotkea itse sovitun väriskaalan puitteissa ja maalatessa voi vapaasti toteuttaa omaa luovaa näkemystään. Sillä luovuuteen kuuluu sotkeminen, kokeilu ja vapaa improvisaatio.  Leikin varjolla Sotkussa opitaan mysö uusia asioita.

Sotkussa on syksystä asti maalattu, ensin erilaisia Unelmien taloja, Kummitustaloja Halloweenin kunniaksi ja lempipaikkoja. Nyt Jakomäen 50 - vuotis juhlan kunniaksi on maalattu eri aiheisia Jakomäki maalauksia: Jakomäki yöllä, Jakomäki päivällä, Jakomäki kesällä....ja kaikista Sotkussa tehdyistä maalauksista on koottu Jakomäen kirjastoon yhtenäisen tilateoksen muodostava näyttely.

Sotkun toiminta-ajatus on lasten luovuuden vahvistamisessa niin että kaikki onnistuvat. Raami on rakennettu niin, että onnistuminen on aina mahdollista. Onnistuminen rakentaa itsetuntoa ja jättää hyvän jäljen suhteessa taiteeseen. Yhteinen näyttelykokonaisuus oman yhteisön kirjastossa tuo esiin lasten oikeuden näkyä julkisessa tilassa, vahvistaen osallisuuden kokemusta omassa ympäristössä.

Syksyllä 2016 Sotku teki retken HAMin Kusaman näyttelyyn, nyt maaliskuussa 2017 käymme Ateneumissa ja syksyllä Kiasmassa. 

Sen jälkeen Sotku jää tauolle mutta syksyllä jatkamme taas:)

Sotkun vetäjä: kuva- ja yhteisötaiteilija Tiina Hallakorpi


 Pienten lasten aamupäiväkerho vieraili Sotkussa, missä maalattiin vihreitä maalauksia
 Jakomäki 50 v. kunniaksi on kirjastossa esillä taidekerho Sotkun maalauksia.
 Tässä Jakomäki yöllä ja päivällä  maalauksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti